BouwTag: Alles over de tracker van Visser Assen

ALLE FEITEN EN MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJ

De BouwTag is een tracker ontworpen door Visser Assen, waarmee je zoekgeraakt materieel kunt terugvinden. De tracker is geschikt voor ieder materieelstuk waar de voorheen de gangbare track en trace apparatuur te duur, te groot of onpraktisch voor was.

De afgelopen jaren is BouwTag uitgegroeid tot een veelgebruikt product in de bouwwereld. In dit artikel zetten we op een rij wat we weten van de BouwTag en wat je allemaal van deze tracker mag verwachten:

In het kort
Uitleg
Design
Gebruiken
Prijs en versies
Voor wie geschikt
Alternatieven

Dit weten we allemaal over de BouwTag

Als je vaak apparaten kwijt bent, of zoekt naar materieel, dan heeft BouwTag de oplossing. Het is een accessoire dat je kan bevestigen aan al je materieel. Via een dashboard op je computer of telefoon kun je zien waar je spullen zijn, zoals aanhangers, trilplaten, glasbokken, kubels, containers en andere belangrijke voorwerpen. We zetten de feiten, verwachtingen en meer voor je op een rijtje.

BouwTag in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de tracker:

 • Gemaakt door Visser Assen: de bedenkers van BouWatch
 • Track en trace-accessoire waarmee je voorwerpen opspoort
 • Weet of een voorwerp wel of niet wordt gebruikt
 • Werkt op het LoRa netwerk van KPN
 • Volledige integratie met Gereedschapbeheer.nl, of bijvoorbeeld inspHire en anderen
 • Dankzij de alarmstand iedere minuut precies weten waar een gestolen of verloren apparaat is
 • Alles in één oplossing waarmee je efficiënter je materieel beheert en geld bespaart
 • De BouwTag is klein en valt niet op bij diefstal
De BouwTag is super compact en voordeliger dan iedere andere tracker

Wat is BouwTag

De BouwTag is een klein en rechthoekig accessoire, dat je bevestigt aan je apparaat, voertuig of ander voorwerp. Met de tracker kun je via je computer of telefoon je spullen opsporen. De locatie wordt bijgehouden en met jouw unieke dashboard gedeeld. Op het dashboard zie je in één oogopslag waar al je getagte apparaten zich bevinden. Staat iets niet op zijn plek? Dat zet je de alarmstand aan, om je apparaat iedere minuut precies te volgen. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de ‘zoek mijn iPhone’-functie van Apple. Het grootste verschil met dergelijke oplossingen? De BouwTag heeft geen verbinding nodig met Wi-Fi of een mobiel netwerk. Je getagte apparaat is daardoor altijd op te sporen.

Hoe maakt de BouwTag verbinding

De BouwTag maakt gebruik van het LoRa netwerk van KPN. LoRa is een relatief nieuwe techniek. Het staat voor ‘low power & long range, en zorgt voor een locatiebepaling die heel weinig stroom gebruikt.

Hierdoor kan de batterij het tot wel tien jaar uithouden en kun je de aanschafprijs over een lange periode afschrijven. Dit is meteen ook de reden dat de makers een BouwTag tracker voor slechts €1,50.per maand kunnen aanbieden! Dat is een stuk langer en goedkoper dan andere trackers die veelal Bluetooth of GPS gebruiken.

Een ander groot voordeel is dat je apparaat niet in de buurt hoeft te zijn van een mobiele telefoon of WiFi verbinding. Je kunt op ieder moment je voorwerpen opzoeken. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat anderen jouw gegevens zien, want de locatie die dankzij nabije zendmasten gemarkeerd wordt, wordt alleen naar jou verstuurd.

Taggen van materieel kan in 10 seconden

Design van de BouwTag

Dit zijn de belangrijkste feiten wat betreft het design van de BouwTag:

 • Rechthoekig, waterdicht en robuust, voor zware omstandigheden op de bouw
 • Past op ieder materieelstuk
 • Kleine batterij die tot 10 jaar meegaat
 • Draadloze tracker, dus geen kabels nodig
 • De BouwTag plak je zelf in 10 seconde op ieder voorwerp

De BouwTag is rechthoekig, waterdicht en robuust

Zoals je op de afbeeldingen kan zien is de BouwTag rechthoekig en zo klein mogelijk gehouden. Er is voor een zwarte onopvallende kleur gekozen, zodat deze niet makkelijk is te herkennen bij diefstal van je materieel.

De BouwTag past op ieder apparaat door zijn kleine afmetingen

Een groot voordeel van de BouwTag is de compacte omvang. Het past daardoor in of op ieder materieelstuk. De meest compacte BouwTag heeft een afmeting van 60 x 34 x 16 mm.

De BouwTag heeft een kleine batterij met enorm lange duur

Er zit een kleine batterij in de BouwTag. Je hoeft deze nooit te vervangen of op te laden. LoRa is energiezuinig, dus de batterij kan tot 10 jaar mee. Bij andere soortgelijke trackers is dat niet het geval.

Draadloze tracker, dus geen kabels nodig

Zoals je inmiddels wel hebt begrepen is de BouwTag een draadloze tracker. Je hebt geen kabels nodig. De BouwTag maakt direct contact met nabije zendmasten, waardoor de BouwTag niet in de buurt hoeft te zijn van jou of een WiFi netwerk. Je kunt overal en altijd de locatie van je apparaten zien.

Afezo gebruik BouwTag om altijd te weten waar hun materieel is

BouwTag gebruiken

Hieronder bespreken we hoe je de BouwTag kunt gebruiken Deze onderwerpen komen aan de orde:

 • Zelf in 10 seconden bevestigen
 • Koppelen aan je dashboard
 • Integratie met onder meer gereedschapbeheer.nl
 • Efficiënt je materieel beheren en geld besparen
 • Verloren apparaten opzoeken
 • Alarmstand aanzetten bij diefstal
 • Veilige locaties toevoegen

#1 Je bevestigt de BouwTag eenvoudig zelf

Je hebt geen monteur nodig en hoeft geen technische kennis te hebben. Je plakt de BouwTag snel met montagekit op ieder materieelstuk.

#2 De BouwTag koppelen wij aan je dashboard

Elke BouwTag heeft een eigen nummer en wordt gekoppeld aan je dashboard. Het instellen wordt door ons gedaan en is een een kwestie van de tracker toevoegen aan het LoRa netwerk, zodat deze verbinding maakt met jouw beveiligde dashboard.

#2 Apparaten traceren via je dashboard

Het hart van de BouwTag is je dashboard. Je ziet hier een overzicht van je apparaten, inclusief een interactieve kaart waar ze zich bevinden. Je kunt deze altijd en overal via je computer of mobiele telefoon bekijken.

#3 Integratie met onder meer gereedschapbeheer.nl

Je dashboard houdt de locatie bij van al je voorwerpen, maar wat als je al andere software of tools gebruik om je materieel te beheren? Het systeem van BouwTag is te integreren met alle bekende beheersoftware. Van Gereedschapbeheer.nl tot inspHire. We hebben een koppeling gecreëerd voor deze tools, waarmee je de locatie van je getagte apparaten naadloos kan toevoegen aan al je bestaande materieelgegevens. Je hoeft dus geen dubbele software te gebruiken of materieel twee keer aan je beheersysteem toe te voegen.

Als je meer wilt weten over integratie met jouw bestaande software, vraag dan meer informatie aan via info@bouwtag.nl. We hebben hiervoor het document “koppelen met andere applicatie’s” voor je beschikbaar.

#4 De nieuwe manier om materieel  te beheren en geld te besparen

BouwTag is meer dan een locatietracker. Je kunt BouwTag het beste zien als de nieuwe manier om je materieel te beheren. BouwTag biedt iedere aannemer, kozijnfabrikant, containerverhuurder, bouwbedrijf, sloopbedrijf of transportbedrijf de kans om efficiënter te werken en je materieelbeheer eindelijk goed op orde te hebben. Het zoeken en terugvinden van materieel kost namelijk niet alleen veel tijd, het heeft ook invloed op de bezettingsgraad.
Hoe bespaar je precies geld? De BouwTag geeft je informatie over de locatie, maar ook de status van apparaten. Wordt het gebruikt, of staat het al tijden ongebruikt op een werk? Zo bespaar je niet alleen kosten op gestolen apparaten, maar ook op ongebruikt materieel, het onnodig huren van extra apparaten, kosten door ongekeurd materieel, en natuurlijk alle onnodige inspanningen en man-uren.

#5 Verloren apparaten opzoeken

Als je merkt dat een apparaat niet op zijn plek staat ,dan zet je op het dashboard de alarmstand in. Vanaf dat moment wordt iedere minuut contact gemaakt met het getagte apparaat, zodat deze exact is te volgen. Het opsporen van het apparaat wordt gedaan door de medewerkers van BouwTag. En wanneer nodig wordt door hen de politie ingeschakeld. De BouwTag heef inmiddels 157 keer een geval van diefstal opgelost, door samen met de politie gestolen materieel op te sporen.

#6 Locatie van je opslag en werken toevoegen aan je dashboard

Tot slot kan de BouwTag je een melding sturen zodra een apparaat wordt verplaatst. Je krijgt dan bijvoorbeeld een waarschuwing als een getagt apparaat vervoerd wordt naar een onbekende plaats. Via het dashboard kun je eenvoudig ‘veilige’ locaties aanmaken, voor bijvoorbeeld je opslag en werklocaties. Zo zie je in één duidelijk overzicht hoeveel en welke materieelstukken zich op een bepaalde locatie bevinden. En of deze daar wel gebruikt worden.

Verschillende BouwTags

De BouwTag klinkt nu als één product, maar naast de standaard versie (BouwTag Basic), zijn er meerdere uitbreidingen mogelijk. Voor als je bedrijf meer dan alleen de standaard mogelijkheden wilt, zijn er dus verschillende versies. Welke dat zijn?

 • BouwTag AIR
 • BouwTag PRO
 • BouwTag PRO GP
AIR
25 75
Prijs per stuk (bij 10 stuks)per year
Live locatie met telefoonLive locatie met telefoon
5 jaar Batterijduur5 jaar Batterijduur
Geen Diefstalopvolging mogelijkGeen Diefstalopvolging mogelijk
Exacte locatiebepaling met telefoonExacte locatiebepaling met telefoon
IP68 WaterdichtIP68 Waterdicht
33x30x16 mm33x30x16 mm
Locatie met telefoon. Melding bij bewegingLocatie met telefoon. Melding bij beweging
Begin Direct
PRO
49,50 75
Prijs per stuk (bij 10 stuks)per year
Dekking in heel NederlandDekking in heel Nederland
5 jaar Batterijduur5 jaar Batterijduur
Binnen 24 uur DiefstalopvolgingBinnen 24 uur Diefstalopvolging
20-150 meter nauwkeurig20-150 meter nauwkeurig
IP67 WaterdichtIP67 Waterdicht
62x30x15 mm62x30x15 mm
5x per dag Locatiemelding óf melding bij beweging5x per dag Locatiemelding óf melding bij beweging
Begin Direct
PRO GPS EU
149 75
Prijs per stuk (bij 10 stuks)per year
Dekking in hele EUDekking in hele EU
10 jaar Batterijduur10 jaar Batterijduur
Diefstalopvolging in EU mogelijk Diefstalopvolging in EU mogelijk
Exacte locatiebepaling via GPSExacte locatiebepaling via GPS
IP65 WaterdichtIP65 Waterdicht
84x63x24 mm84x63x24 mm
Op ieder moment locatiemelding via GPSOp ieder moment locatiemelding via GPS
Begin Direct

Prijzen / Kosten van de van BouwTag

Over de kosten van de bouwtag kunnen we heel duidelijk zijn. Je koopt de BouwTag voor een eenmalig bedrag. De prijs hangt af van het aantal. Daarnaast betaal je de kosten van de verbinding. Dit heb je nodig zodat BouwTag een signaal uitstraalt en verbinding kan maken met je dashboard.

Vergelijkbare GPS trackers zijn een stuk duurder. Deze zijn beschikbaar voor ongeveer €125,- per stuk voor de aanschaf en daarnaast ongeveer 5,- per maand aan verbinding. Bovendien zijn deze conventionele trackers vaak ook groter, dus onhandig, en gaan lang niet zolang mee op 1 batterijlading. Dat betekent vaak na 6 maanden alweer opladen of vervangen.

De prijzen voor een BouwTag worden goedkoper op het moment dat je meerdere BouwTags afneemt. Het grote voordeel is dat je dan direct al je materieel inzichtelijk maakt en echt grote besparingen kan gaan doen op materieelkosten en je bezettingsgraad.

Voor welke bedrijven en welke apparaten is de BouwTag geschikt?

De BouwTag is geschikt voor ieder bedrijf, organisatie of zelfs overheidsinstelling die actief is in de bouw. Van aannemer tot raamfabrikant, van containerverhuurder tot sloopbedrijf en van bouw- tot transportbedrijf.

Het grote voordeel is dat de BouwTag op ieder apparaat past, waarmee je deze direct ‘slim’ en traceerbaar maakt. Veel getagte apparaten zijn doorslijpers, minigravers, raam- en kozijnbokken, trilplaten, bouwlasers, tijdelijke toiletvoorzieningen, aanhangers, containers, kubels en nog veel en veel meer.

Alternatieven voor de BouwTag?

Voor het traceren van voorwerpen zijn alternatieven beschikbaar, die meestal op uitsluitend Bluetooth of GPS werken. Door de beperking van deze technieken zijn de trackers vaak onbetrouwbaar en gaan ze niet lang mee, waardoor ze weer vervangen moeten worden of je ze niet terug kan vinden.

De BouwTag is de efficiëntste manier om materieel te tracken wat voorheen niet mogelijk of te duur was.
De Totale Kosten hoeven niet meer dan 20,- per jaar te zijn per materieel stuk. Dit is inclusief aanschaf, afschrijving over de levensduur, Verbindingskosten en een eigen dashboard/platform.

Tenslotte heb je dankzij de techniek en integratie van BouwTag een alles-in-één systeem om je materieel in de gaten te houden en te beheren. Een slimme oplossing waarmee je in één keer op de toekomst bent voorbereid.

Vraag nu je prijsopgave aan

Hoe meer apparaten u voorziet van een BouwTag, hoe voordeliger we deze kunnen aanbieden. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.
×

Hallo

Stel al je vragen over BouwTag.

× Hoe kan ik je helpen?