Hoe werk BouwTag bij diefstal? In 2 simpele stappen je materieel terug

Het moment dat je weet dat er iets gestolen is

Het is een vervelend moment: Je krijgt een belletje van een collega dat iets weg is. Of je ontvangt op je telefoon een melding vanuit je BouwTag dashboard, dat iets midden in de nacht opeens wordt verplaatst. 

BouwTag haalt in 2 stappen al je materieel terug

Wat doe je nu? Heel simpel eigenlijk:

1. je zet de BouwTag in de alarmstand. Vanaf dan begint de opsporing: Wij krijgen direct een bericht dat jouw materieel is gestolen en om welk materieelstuk het gaat. De BouwTag geeft in de alarmstand constant en zo exact mogelijk zijn locatie door.

2. Je doet eenvoudig online aangifte op www.politie.nl. Dit is het enige wat jij zelf het te doen. Wij sporen vervolgens het gestolen materieel voor je op. Als alles duidt op een serieuze misdaad, dan doen wij dit samen met de politie. Wij  lokaliseren samen met de politie de BouwTag en je gestolen materieel en brengen het bij je terug.

De techniek achter het vinden van de exacte locatie

In de normale stand verkrijgt BouwTag aan de hand van drie dichtstbijzijnde masten de plaats waar je apparaat zich bevindt. Dit gaat tot op 20 meter nauwkeurig. Bij diefstal wordt deze zogenoemde geolocatie aangevuld met andere technieken zoals Bluetooth en radio frequency (rf). Deze worden geactiveerd op het moment dat je de alarmstand activeert vanaf je dashboard, waardoor de plaatsbepaling nog veel nauwkeuriger wordt, met name voor de laatste meters.

De alarmstand kost tijdelijk wat meer energie, maar dit extra middel wordt alleen ingezet wanneer er wat aan de hand is. Doordat de batterij zo efficient wordt gebruikt gaat de BouwTag maar liefst tot 10 jaar mee, veel langer dan ieder alternatief.

Dankzij deze 4 technieken heeft BouwTag 100% van alle diefstallen opgelost

BouwTag mag met trots zeggen dat we materieel echt voor je terugvinden. Tot nu toe hebben wij in meer dan 150 diefstalgevallen een 100% score behaald.

Je materieel is op vier manieren beveiligd tegen diefstal:

1. BouwTag geeft je het heft in handen in de strijd tegen diefstal. Op je dashboard zie je op ieder moment waar je kostbare materieel is. Meerdere keren per dag wordt de locatie nagegaan, waardoor je direct weet als iets niet op zijn plaats staat en tevens kunt zien waar gestolen apparaten zich wél bevinden.

2. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de BouwTag automatische meldingen te laten versturen, door het aanzetten van de bewegingssensor. Deze sensor is uniek en vind je niet terug bij andere locatietrackers. Je krijgt dankzij de sensor automatisch een bericht als iets beweegt, of juist stilstaat: ook wel bekend als de zogenoemde start/stop techniek. Stel dat een apparaat opeens midden in de nacht wordt verplaatst, dan krijg je direct een melding.

3. Wanneer je ziet dat een apparaat niet op zijn plaats staat, dan zet je de BouwTag in de alarmstand. Dankzij de alarmstand wordt de locatie real-time en zo exact mogelijk gemeten, waardoor je gestolen materieel tot op de minuut precies kan volgen en opsporen.

4. Ten slotte heeft BouwTag een samenwerking met een alarmdienst en met de politie. Het enige wat wij van jou nodig hebben is het referentienummer dat je krijgt bij je online aangifte. Wij nemen vervolgens al het werk uithanden: We sporen het gestolen materieel op, zorgen we dat gestolen apparaten worden ingenomen en weer bij jou terug belanden.

Ook jaren na aanschaf nog 100% beveiligd tegen diefstal

Anders dan bij GPS trackers, gaat de batterij van de BouwTag jaren mee en is deze niet storing-gevoelig. Bovendien is de tag robuust en bestendig tegen een ruwe omgang met materieel in de bouw, waardoor een BouwTag nooit vanzelf los komt te zitten of het begeeft. Hierdoor weet je zeker dat als het er echt op aankomt, zoals bij diefstal, je materieel 100% veilig is, zelfs jaren na bevestiging.

Extra veiligheid: Niet te kraken dashboard

Diefstal gebeurt tegenwoordig natuurlijk niet alleen maar

 

Vraag nu je prijsopgave aan

Hoe meer apparaten u voorziet van een BouwTag, hoe voordeliger we deze kunnen aanbieden. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.
×

Hallo

Stel al je vragen over BouwTag.

× Hoe kan ik je helpen?